Suma de 1.532.000 lei din bugetul comunei Şotânga pe 2019, destinată cofinanţării investiţiilor


 Administraţia  locală a comunei  Şotânga  a reuşit  să  realizeze proiectul de buget  al localităţii pe anul  2019, ce urmează să fie aprobat săptămâna viitoare.

Primarul Constantin Stroe  ne-a declarat că suma totală se ridică la 7.508.000 lei , din care 1.532.000 lei reprezintă   cofinanţarea proiectelor de la nivelul comunei, adică merg spre secțiunea de dezvoltare.

Edilul  comunei Şotînga a ţinut să puncteze un aspect foarte important şi acela că a asigurat în buget  suma de  1.7062.000 lei pentru plata indemnizaţiile de handicap şi salarii de asistenţi personali.

Fiind vorba de buget, edilul nu a ezitat   să spună   că la acest moment  PNDL  este programul care asigură dezvoltarea localităţilor din România. 

La nivelul comunei Şotânga, în luna mai 2019,  va fi finalizat proiectul cu finanţare prin PNDL 1 ce vizează asfaltarea a  7 km de străzi în satele Şotânga şi Teiş. Valoarea acestei investiţii este de 4.000.000 lei.

 Tot în comuna Şotânga sunt finanţate alte patru proiecte  cu finanţare pe PNDL 2.

Este vorba despre extinderea și modernizarea Școlii gimnaziale Prof. Ilie Popescu, comuna Șotânga, investiţe în plin process de execuţie  cu valoare de 4.447.145 lei.

 Un alt proiect finanţat prin PNDL 2, este cel ce vizează  extindere rețele canalizare în comuna Șotânga, județul Dâmbovița-rest de execuţie în valoare  de 1.200.000 lei.

 Finanţare  prin PNDL 2 este şi la obiectivul  ce se află în execuţie , şi anume pod peste râul Ialomiţa şi drum de racordare amplasate la limita administrativ-teritorială a comunelor Şotânga şi Doiceşti,  valoarea fiind  de 6.199.134.83 lei .

  Şi ultimul proiect cu finanţare prin PNDL 2, la nivelul comunei Şotânga  este cel ce vizează  amenajare piaţă publică , adică  mai pe înţelesul tuturor este vorba despre amenajarea centrului civ al comunei Şotânga .

 Administraţia  de la Şotânga nu a stat  cu mâinile în sân şi a lucrat de zor, accesând şi finanţare pentru investiţii prin AFIR.  Vorbim despre un teren  de sport în satul goleasca în valoare de aproximativ  480.000 de lei.  

 Nu în ultimul rând, comuna Şotânga are un proiect cu finanţare  prin Banca Mondială  privind  amenajarea  unei platforme de gestionare a gunoiului de grajd şi  achiziționarea unor utilaje necesare platformei.  Valoarea acestei investiţii fiind de 1.500.000 de lei.  Autoritățile locale de la Şotânga au  obţinut finanțare prin Programul Competitiv de Finanțare ”Investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți”. Programul este derulat prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu fonduri acordate de Banca Mondială Guvernului României pentru reducerea poluării cu nutrienți.

leave a reply