Se lucrează de zor la noul parc din zona UM Gară, de lângă viitorul complex comercial (mall)

Vremea  le permite  constructorilor să lucreze  la majoritatea  obiectivelor  de investiţii din municipiul Târgovişte.

Sunt în plin proces de execuţie  lucrările de amenajare a noului parc din zona UM Gară, de lângă viitorul complex comercial (mall).

La acest moment, se lucrează la imprejmuire şi la fundatia noii biblioteci în aer liber. Parcul  vizează amenajarea unei suprafețe de 16.481 mp.Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020,  Prioritatea de investiții 4.2. și este implementat de administrația târgovișteană .

Valoarea totală a proiectului este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de execuţie maximă este de 12 luni.

Primarul Cristian Stan  a făcut o vizită de lucru  zilele trecute pe acest şantier.

Se va construi un parc public de agrement, investiție care, în afară amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp ca spațiu verde, presupune construirea unei piațete, a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

Spațiul verde presupune zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va exista și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare.

Vor fi amplasate cișmele și toalete. Bineînțeles, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete.

În paralel, continuă şi lucrările la noul complex comercial (mall), investiţie care va fi finalizată în această primavară.

leave a reply

error: